07 mars 2011

Viggo 10 månader

Ja, nu finns det ju inget speciellt datum att säga att Viggo är 10 månader, men nu är det ju mars så det måste han ju vara ;-).
Älskade lilla Viggo, charmigare kille får man leta efter (ja,som mamma är man partisk...). Han röjer fett här hemma och har börjat kaxa sig lite också (även om det ännu är väldigt oskyldigt), storasyster får det nog inte lätt här hemma sen.


Rör sig: Kör the monkeystyle, ett knä och en fot i golvet och så tar han fart med händerna, underbart! Snabb är han också, speciellt när han jagar katterna.
Går för fullt med sin lära-gå-vagn och alla möbler som går att flytta på. Att gå längs med möbler och väggar funkar finfint också.
Nu dansas det även med armar och händer som det börjar viftas med så fort musiken går igång.

Äter: Har slutat att amma helt, och äter även andra barnmatsmärken än HIPP nu. Vi har precis börjat med att introducera vår mat mer än bara smakportioner och häromdagen slukade han en liten portion korvstroganoff och ris.

Sover: 1-2 gånger på dagen och sen från kl 19-19.30 fram till kl 6-8 på morgonen. Är inte helt överens med oss om att sova själv, så oftast sovs det lite oroligt tills vi går och lägger oss då han får följa med till vår säng. Om han inte sover gott i sin säng, då ligger han kvar där. Har ännu inte sovit en hel natt själv.

Pratar: Mammamammamamma, pappapappapappa, men inte rikigt till oss ännu och en massa mer liknande "ord".

Socialt: Fortfarande flörtig och charmig, men helst från mammas eller pappas famn först. Har börjat tykännas lite och gillar inte att man går ut från rummet ibland.

Skrattar åt: Fortfarande bus, bus, bus och bus. Katter som leker är en höjdare och alla pälsklädda varelser som kommer i närheten. Syrran som skriker BU rätt i örat är av någon anledning megaroligt.

Tandstatus: Fortfarande 2 underbara söta bissingar.

Vikt: 9670 gram.

Längd: 72 centimeter. Ligger precis under normalkurvan på längden också, men tappade lite sen sist.

Klädstorlek:
74 och 80.

1 kommentar:

Majset sa...

GoseViggo! så fin han är!! :)