21 februari 2011

Skit rent ut sagt!

Man kan lugnt säga att vi har sjukstuga här hemma. I onsdags efter att Alva varit på förskolan och Viggo och jag varit på babyrytmik så fick vi Anneli och lilla Tilja på 8 veckor på besök. Hon försäkrade sig först om att vi inte var sjuka, nej nej, svarar jag det är vi inte. Jag kunde inte ha mer fel, så nu hoppas jag verkligen inte att lilla Tilja får något av detta!
Natten till torsdagen hade vi en tös som snörvlade igen ordentligt och en lilleman som bestämde sig för att vara vaken. På torsdagen hade vi en smått febrig tös, en trött lilleman och en trött mamma. Sen i torsdags kväll har Alva haft hög feber, rejält snorig och riktigt otäck hosta med ett par kräkningar som följd och ingen matlust förutom lite välling då och då. Viggo gjorde storasyster sällskap i det sjuka natten till lördagen. Och igår berättade farbror doktorn att Alva också har öroninflammation.
Idag är Alva feberfri, hurra! Det som tar ner glädjen är medicinen vi måste tvinga i henne 3 gånger/dagen under tvångshållning. Det går inte så bra, av 5 ml/gång får hon nog i sig max 1 ml.
Nu hoppas vi att bägge två blir bra så fort som möjligt...

Inga kommentarer: