29 juni 2011

Lottens laxtårta

Denna underbara laxtårta har kommit att bli ett måste när jag har ett finger med i ett buffébord, som t ex på påsk eller midsommar. Så grymt god!
















Lottens laxtårta
300 g kavring
75 g smält smör
Mixa kavringen till smulor och häll i det smälta smöret, blanda och tryck ut till botten i en rund form, 22-24 cm.

400 g philadlphiaost
2 dl fraiche
250 g rökt lax
2 schalottenlök
1 msk hackad dill
Hacka laxen och schalottenlökarna och blanda ihop med övriga ingredienser. Bred röran över kavringbotten.

150 g röd kaviar
1 citron
Dill
Garnera tårtan med ovanstående efter egen kreativitet!

Då min stavmixer gick sönder när jag tappade den i golvet så smulade jag sönder kavringen för hand, vilket gick finfint. På midsommaraftonens laxtårta blev det ingen dill då den lämnades kvar hemma, men den var lika god ändå!