30 juni 2011

Viggo 14 månader

















Min lilleman är hela 14 månader! Han började gå när han var 1 år och 2 veckor och sen dess har det rullat på. Nu springer han fram i stort sett.
Nu i dagarna har han även insett att han kan klättra, och det är en period jag inte sett fram mot. Nu sitter hjärtat i halsgropen konstant innan man vet han fått kontroll på det, när han vet att man bara inte kan sätta rumpan varsom när man står i soffan.
Nu äter han sen länge vår mat och är inte ett dugg kräsen, allt åker ner, lax som korvstroganoff som grillat som lite kartong och papper.
Idag började Viggo med ett eget språk också, det var intressant, vi hade en lite längre konversation som han skrattade gott åt medan mamma satt som ett frågetecken med ett stort leende.
 
Lite tråkigt är det att vara inomhus nu när man kan gå och upptäcka hela världen så när lilleman tröttnar på att vara inne sätter han sig i hallen och försöker få på sig skorna. Det är ju inte så lätt och då testar man med mammas skor istället och det går ju lätt, det svåra ligger i att gå med dem sen.
 
Vi har att göra med en riktigt liten buse också, idag hittade jag dvd-dosen flytandes ute i poolen och sen togs det in en hink med lite vatten och hälldes ut i vardagsrummet, så fint så. Dvd:n har vi fått gömma då alla skivor trycktes ut hela tiden och ligger det saker på soffbordet ska det självklart rensas genom att sopa ner det på golvet.
 
Han är på väg att få bissingarna nr 3 och 4 nu också. Han vägde 10 225 g och var 74 cm vid 1 års ålder och har klädstorlek 80/86.

2 kommentarer:

kusinen emelie sa...

reseptet på subway kakorna (fast snäppet godare!)

chocolate chip cookies!

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom!

Jessica sa...

Sötkorv den där lille mannen :)