31 december 2010

Viggo 8 månader

Oh my! Vart tar tiden vägen? Igår blev Viggo 8 månader, det är ju sjukt! Min lilla bebis börjar verkligen bli stor.
Vår lille charmör är oerhört mammig just nu, det är nog till stor del att jag har tuttarna han vill åt. Är han småhungrig eller bara snuttig blir det illtjut om han ser mig och inte kan komma till mig just då. Den här månaden har varit lite extra jobbig som det brukar vara med julmånaden då det är mycket att göra, men här
har vi ju även haft förkylning och magsjuka på det.

Kan: Sitta stadigt själv och leka, stå och gå med hjälp av oss. Putta sig bakåt när han ligger på mager, och igår ick han även upp knäna under magen och puttade upp rumpan.

Vill: Ha allt, inget går säkert. Papper, porslin, allt syrran har. Vill gärna vara uppe i famnen så att man kan observera allt som händer såsom plocka in i diskmaskin, baka och laga mat. Han vill helt enkelt att det ska hända saker hela tiden. Det är även roligt att jaga dammsugaren.

Vill inte: Ligga på magen, det dröjer ordentligt med att börja röra sig ordentligt tror jag. Det är några få minuter det går att ligga innan han blir vrålförbannad...

Äter: Knappt någonting förutom mammas special. Det är en jobbig period nu när han bara vill smaska tutte hela tiden, igår var en bra matdag då han åt 1 fruktbägare till mellanmål, 1/3 burk mat till lunch, och en halv smakportion av gröten. Men majs är gott och saltad potatis.

Sover: Från kl 19-19.30 fram till kl 6-8, tyvärr med extremt mycket snutt under natten. På dagen är det 1-2 gånger/dag som gäller. Mamma tycker att det är på tok för tidigt att bara sova 1 gång om dagen men det tycker tydligen inte lilleman.

Pratar: Fram tills nyligen har det varit det vanligt bebisbluddret, men vid frukosten i tisdags hördes det plötsligt; bebebebe, bababa,papapa. Och så har det fortsatt, så mysigt att lyssna på!

Skrattar åt: Allt möjligt, bus är fortfarande det bästa, men Teletubbies är enna roliga gubbar också, och Pippi Långstrump. Att hissas fram snabbt mot spegeln är bara så kul!

Klädstorlek: En del 68:or fungerar ganska bra fortfarande annars är det 74 och 80 som gäller. Det sistnämnda är ganska stort fortfarande, men funkar. Och visst är det lite roligt om man kan använda kläderna under en lite längre period?

Inga kommentarer: