05 januari 2009

Alvas första jul

Nu har både jul och nyår varit och 2009 har börjat. Alva börjar bli stor och är lika mysig nu som när hon föddes. Måndagen innan nyår, den 29:e vände hon sig för första gången, från mage till rygg och det har hon fortsatt med, det känns som om det inte dröjer länge till innan hon kommer springa omkring här och skapa kaos i vårt hem.
Julen spenderades lite här och där. Måndagen innan packade vi en massa saker och åkte upp till Alvas mormor och morfar där vi hade ett par lugna dagar innan julafton, vi klädde granen, griljerade skinkan, köpte de sista julklapparna och rimmade de sista rimmen.
När granen är färdigklädd så infinner sig myset, och när den får sällskap av grisen och bocken och alla klapparna från tomten då, då är det jul!
Julaftonsdagen åkte vi till min farmor och farfar där vi åt god mat och tomten kom på besök. Alva sov sig igenom första gången tomten kom, sömnen var mer lockande. Efter Kalle Anka åkte vi hem till mina föräldrar igen i sällskap med min bror och hans familj för att fira lite mer lugnt, och så skulle ju självklart tomten komma på ett andra besök, nu hade han också med sig tomtemor och Alva vaknade precis lagom till deras besök och hon tittade med stora ögon. Hon protesterade inte ens mot att sitta i tomtemors knä utan satt så nöjt och undrade mest vad alla stod och glodde på henne för. Julaftonskvällen avslutades med risgrynsgröt och julklappslek, där jag och M. kammade hem, en osthyvel!
Juldagen tog vi alla saker och åkte hem till Göteborg igen för att fira med Alvas farmor och farfar också, M.s bror och familj och M.s morbror var självklart med också. Där blev det ännu mer god mat, ett tredje tomtebesök och ännu fler klappar. Denna kväll avslutades också med en julklappslek där vi fick lite mer saker iallafall.
Tack alla för julklappar, god mat och gott sällskap!

Alva i tomtemors knä och hennes kusiner framför tomten.

Inga kommentarer: