02 februari 2009

Jäsande bebis

Alva har i stort sett ratat mina urgoda(!) hemmagjorda puréer nu när hon har börjat få smakportioner. Eller rättare sagt, skeden har fått onda ögat, tills i fredags då det vände totalt. Hon har smaskat upp de små smakisarna i ett nafs nu under några dagar som bestod av palsternackspuré.
Idag bestämde jag att det var dags att lägga till morotspuré också, och även ett par teskedar katrinplommonspuré som jag gjorde nu på morgonen då magen verkar krångla lite...
Palsternackspuré+morotspuré+katrinplommonspuré=

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte om jag hade jublat över palsternackspuré heller iofs men Alvisen är ju bedårande söt efter att ätit det iaf. Hahahaa... puré både högt och lågt. En och annan puré i blöjan också kanske efter detta? :)

Liselotte! sa...

Antar att det inte slank ner riktigt så lätt som det andra gjorde till sist?=) Var hemma hos en kompis som har en 5 månader gammal tös och fick vara med när lilltjejen skulle få kokt mosad majs för första eller andra gången. Inte mkt av den maten som hamnade i magen, och de grimaserna! Stackaren! Men hon var ursöt.

Väldigt imponerad av att du gör egna puréer! =)

Jessica sa...

Ahaha, lilla kladdiga sötnosen! Hihi, måste var skönt med puré långt upp i ögonbrynen, inte lätt att lära sig äta.

Therése sa...

Nästan allt slank ner i ett nafs, hon rent ut sagt attackerar skeden nu. Kladdet i ansiktet beror på att det är väldigt gott att smaka på ett finger eller två samtidigt som man äter för att sen gnugga sig i ansiktet...trollunge =D