12 augusti 2007

Grötbullar


Ett recept som jag fått från min mor och som jag tänker föra vidare är dessa grymma grötbullar, ska helst ätas ljumma med smör och ost, så goda!
5 dl vatten + 3 dl havregyn
Koka till en gröt, blanda sedan i
1 hg margarin och slå på 5 dl mjölk.
Värm till 37 grader.
Smula ner 1 hg jäst i en degskål, häll sedan i grötblandningen.
Tillsätt 1½ dl sirap, 1 tsk salt och ca 2 l och 4 dl vetemjöl.
Knåda ihop till en deg och baka sedan ut till 40 st bullar, jäs på plåten. Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena!
Håller just nu på att baka dessa bullar. Märkte dock att vetemjölet inte räckte till och tog graham istället. Hoppas det ska smaka väl.