Ett recept som jag fått från min mor och som jag tänker föra vidare är dessa grymma grötbullar, ska helst ätas ljumma med smör och ost, så goda!
5 dl vatten + 3 dl havregyn
Koka till en gröt, blanda sedan i
1 hg margarin och slå på 5 dl mjölk.
Värm till 37 grader.
Smula ner 1 hg jäst i en degskål, häll sedan i grötblandningen.
Tillsätt 1½ dl sirap, 1 tsk salt och ca 2 l och 4 dl vetemjöl.
Knåda ihop till en deg och baka sedan ut till 40 st bullar, jäs på plåten. Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 min.
Koka till en gröt, blanda sedan i
1 hg margarin och slå på 5 dl mjölk.
Värm till 37 grader.
Smula ner 1 hg jäst i en degskål, häll sedan i grötblandningen.
Tillsätt 1½ dl sirap, 1 tsk salt och ca 2 l och 4 dl vetemjöl.
Knåda ihop till en deg och baka sedan ut till 40 st bullar, jäs på plåten. Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 min.
1 kommentar:
Tjena!
Håller just nu på att baka dessa bullar. Märkte dock att vetemjölet inte räckte till och tog graham istället. Hoppas det ska smaka väl.
Skicka en kommentar